Centar savremene umjetnosti Crne Gore, sa sjedištem u Podgorici, nacionalna je institucija kulture, osnovana odlukom Skupštine Crne Gore 4. aprila 1995. godine . Programski koncept institucije podrazumijeva realizaciju programa iz oblasti vizuelnih umjetnosti. Kroz izlagačku djelatnost cilj nam je da savremenu umjetnost približimo publici.

Posebnu pažnju poklanjamo značajnim internacionalnim predstavljanjima savremenih regionalnih, evropskih i svjetskih umjetnika.

Centar je organizator i izvršni producent učešća Crne Gore na prestižnoj smotri savremene umjetnosti-Bijenale umjetnosti u Veneciji. Centar savremene umjetnosti Crne Gore ima četiri izlagačka prostora: prizemlje Dvorca Petrovića na Kruševcu, Perjanički dom, galerija ‘’Klub’’ i galerija ‘’Centar’’. Raspolaže fondom od preko 1 000 eksponata.

Centar posjeduje licencu za izradu konzervatorskih projekata za sprovođenje konzervatorskih mjera na nepokretnim i pokretnim kulturnim dobrima. Sredstva za rad ove institucije obezbjeđuju se iz Budžeta Crne Gore, sopstvenih prihoda, donacija i drugih izvora u skladu sa Zakonom.