U četvrtak, 3. marta sa početkom u 19 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Centar“ otvorena je izložba slika slovenačkog umjetnika Vasje Grabnera pod nazivom „Život u etiketama“.

Vasja Grabner je rođen 1976. godine u Sloveniji. Studirao je slikarstvo i crtanje kod više inostranih i slovenačkih umjetnika, uključujući i poznatog portretistu Rudija Španzela. Učestvovao je u osnivanju i širenju međunarodnog projekta pod nazivom Art for Justice (Umjetnost za pravdu) koji se zalaže za ljudska prava i skreće pažnju na probleme manjina. U posljednje vrijeme njegovo slikarstvo je fokusirano na teme koje se tiču misaonih procesa, društvenih struktura i kulturnih barijera.
U katalogu izložbe istoričarka umjetnosti Nataša Nikčević je, između ostalog, zapisala:“To neprekidno narušavanje identiteta kao i kritika savremene društvene stvarnosti koja je premrežena različitim vulgarnostima vidljivim u reklamama, sadržajima na internetu velike su teme slovenačkog slikara Vasje Grabnera u nizu slika s predstavama nagog ženskog tijela. Tijelo tu nema funkciju akta, nečeg lijepog i zavodljivog, već je simbol prolaznog i kon-fuzije, da upotrebim Deridin termin…“.

Izložbu, koja se mogla pogledati u galeriji „Centar“ mjesec dana koju je otvorila Nataša Nikčević, istoričarka umjetnosti.