Izložba “Izbor iz zbirki Centra savremene umjetnosti Crne Gore” otvorena je za posjetioce od 04. decembra u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Izložbenom prostoru Dvorac Petrovića.

Centar savremene umjetnosti Crne Gore posjeduje značajne zbirke umjetnina iz zemalja članica pokreta nesvrstanih Latinske Amerike

Najbrojnija je kolekcija iz Bolivije. Kod bolivijskih slikara osjeća se čvrsto oslanjanje na geografske prostorne karakteristike. Evidentan je snažan podsticaj Anda oko kojih se stvarala ova velika kultura. Na bolivijskom tlu buja savremena umjetnost prožeta snagom i nadahnućem geografske raznolikosti koje su proizvele najmanje dvije struje, jedna koju inspiriše visoravan i druga koja reaguje na utiske tropskih pejzaža i dolina. Radovi se odlikuju čistim slikarstvom u zauvijek zaustavljenim prizorima realističko-poetskog i pomalo nostalgičnog pejzaža i figuracije U Centru savremene umjetnosti Crne Gore zastupljeni su radovi umjetnika obje struje koji u svojim biografijama imaju više nagrada i priznanja a slike su im zastupljene u brojnim galerijama i muzejima Bolivije, SAD-a, Japana, Rusije (Enrique Arnal, Gil Imana, Alfredo la Placa).

Izložba će biti otvorena za posjetioce do 13. decembra.