Ugledna fotografkinja Brižit Lakomb predstavlja svoje radove u okviru izložbe “Cinema | Portraits” koja će biti  otvorena u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u izložbenom prostoru Dvorac Petrovića u četvrtak 5. marta 2020. godine sa početkom u 20 časova.

Nakon izložbe u Sarajevu, nastale u produkciji Sarajevo Film Festivala povodom jubilarnog 25. izdanja, prikazane i u Zagrebu u Francuskom paviljonu, ugledna fotografkinja Brižit Lakomb dolazi u Podgoricu i u Centru savremene umjetnosti Crne Gore izlaže 40 fotografija velikog formata, rijetkih i intimnih trenutaka iz njene dugogodišnje saradnje sa uticajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled iznutra na kinematografiju.

Fotografije su nastajale u periodu od 1975. Godine, kada je Lakomb prvi put počela da  radi na filmovima, pa do 2017. godine. Tokom ovog perioda Lakomb je portretisala i radila sa najcijenjenijim imenima iz svijeta filma i Holivuda. Posljednjih 25 godina sarađuje sa Martinom Skorsezeom u svim njegovim produkcijama, najrecentnije na filmu “The Irishman” (Irac), čija je premijera bila na jesen 2019. godine.

Izložbu će otvoriti kustoskinja Lejla Hodžić.

Izložba se može pogledati do 31.03.2020.